Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge PDF

Upgrade6a.es Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge Image
DESCRIPCIÓN

Descubre el libro de Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge con upgrade6a.es. Lea el PDF de Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge y otros libros de Eliseu Carbonell Camos.

L'Hermós afirmava que una nit havia vist sortir la lluna amb uns minuts de retard. Un altre personatge de l'obra de Pla, en Gervasi, anunciava l'inici del dia des de la seva vinya fent sonar ben fort un cargol de mar als quatre vents en el moment en què ell veia sortir el sol. Com ha demostrat l'antropologia del temps, en diverses cultures el temps s'experimenta de maneres diferents, i fins i tot dintre d'una mateixa cultura no totes les persones el perceben a la mateixa velocitat, ritme o intensitat. La precisió matemàtica del rellotge i el calendari no es correspon amb la percepció humana del temps. Potser per aquesta raó Pla va batejar la seva secció en un setmanari amb l'enigmàtic títol de "Calendari sense dates". Pla escrigué sobre el temps social, humà, i sobre el temps natural, del paisatge: el temps que s'escola a un ritme lent en la joventut i rabent en la vellesa; el temps de la vida rural coordinat amb el cicle de les estacions, el clima, els animals i les plantes. Un temps experimentat internament per les persones, externament pels moviments del paisatge i socialment en la interacció entre la gent i el paisatge. Aquest llibre tracta, doncs, sobre els temes de la literatura planiana: el temps, la gent i el paisatge. Prenent aquests elements centrals de l'obra literària de Pla es reconstrueix una etnografia de l'Empordà que millora el nostre coneixement de l'etnologia de Catalunya.

TAMAÑO DEL ARCHIVO
8,33 MB
FECHA
2006
AUTOR(A)
Eliseu Carbonell Camos
NOMBRE DEL ARCHIVO
Josep Pla: El Temps, La Gent I El Paisatge.pdf
ISBN
9788496061675
DESCARGAR LEER EN LINEA

JOSEP PLA | Casa del Libro

"Creiem que Josep Pla és un filòsof del temps, però mai abstracte; és absolutament concret, la filosofia està continguda… 03.11.06 Ignasi Terrades. Presentació Josep Pla: el temps, la gent i el paisatge. d'E. Carbonell on Vimeo

A la manera de Josep Pla (David Cirici)

Josep Pla. Visions del pais. Els grills són molt importants. En el curs dels meus passeigs nocturns, de vegades comparo l'aspecte de la terra a l'hivern amb el que té a l'estiu -sobretot a darrers d'estiu.
LIBROS RELACIONADOS