L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus PDF

Upgrade6a.es L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus Image
DESCRIPCIÓN

Cuida los árboles y descarga el libro de L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus en formato electrónico. En upgrade6a.es encontrará el libro de L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus en tu teléfono, tableta o navegador!

Aquest llibre ens apropa a l'èxode a través dels Pirineus que es produeix a Catalunya durant l'inici de la Guerra Civil i, alhora, a les bases de la construcció del poder local durant el primer franquisme; dos elements entrelligats. La guerra i la revolució que es van desencadenar l'estiu de 1936, fruit del cop d'estat d'un sector de l'exèrcit, van provocar la fugida de milers de persones.Els Pirineus esdevenen aleshores un territori de trànsit per a tots els fugitius que escapen en solitari o amb l'ajuda de guies que, en cordades més o menys nombroses, els encaminen per les muntanyes cap a França o Andorra. Els recorreguts i les motivacions d'aquests refugiats, gent de dretes, desertors de l'exèrcit o republicans desencantats, centren l'atenció d'aquest treball.Tres etapes diferents marquen els espais d'aquest desplaçament de població: la fugida a través dels Pirineus, el sojorn en camps d'acollida a França i l'entrada a l'Espanya nacional. Un cop a la zona ocupada per les tropes franquistes, la major part dels refugiats catalans en edat militar engruixiran els batallons de voluntaris o de regulars i seran destinats a la primera línia del front de guerra.El fet d'haver lluitat voluntàriament al costat de l'exèrcit franquista els conferirà –acabada la guerra– una situació de privilegi dins dels estaments de la Dictadura. Per això, de retorn a Catalunya, molts d'ells assumiran càrrecs de responsabilitat en el nou establishment franquista.

TAMAÑO DEL ARCHIVO
3,93 MB
FECHA
2015
AUTOR(A)
Jordi Rubio Coromina
NOMBRE DEL ARCHIVO
L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus.pdf
ISBN
9788494389856
DESCARGAR LEER EN LINEA

Llibres: "L'èxode català del 1936 a través dels Pirineus ...

Noté /5. Retrouvez L'èxode català de 1936 a través dels Pirineus et des millions de livres en stock sur Amazon.fr. Achetez neuf ou d'occasion

L'Èxode català de 1936 a través dels Pirineus / Jordi ...

Información de la tesis doctoral L'éxode català de 1936 a través dels pirineus. De la derrota a la victòria. Esta tesis doctoral analiza el éxodo a través de los Pirineos que acontece en Catalunya durante la Guerra Civil Española (1936-1939).
LIBROS RELACIONADOS