L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus PDF

Upgrade6a.es L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus Image
DESCRIPCIÓN

Descubre el libro de L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus con upgrade6a.es. Lea el PDF de L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus y otros libros de Jordi Rubio Coromina.

Aquest llibre ens apropa a l'èxode a través dels Pirineus que es produeix a Catalunya durant l'inici de la Guerra Civil i, alhora, a les bases de la construcció del poder local durant el primer franquisme; dos elements entrelligats. La guerra i la revolució que es van desencadenar l'estiu de 1936, fruit del cop d'estat d'un sector de l'exèrcit, van provocar la fugida de milers de persones.Els Pirineus esdevenen aleshores un territori de trànsit per a tots els fugitius que escapen en solitari o amb l'ajuda de guies que, en cordades més o menys nombroses, els encaminen per les muntanyes cap a França o Andorra. Els recorreguts i les motivacions d'aquests refugiats, gent de dretes, desertors de l'exèrcit o republicans desencantats, centren l'atenció d'aquest treball.Tres etapes diferents marquen els espais d'aquest desplaçament de població: la fugida a través dels Pirineus, el sojorn en camps d'acollida a França i l'entrada a l'Espanya nacional. Un cop a la zona ocupada per les tropes franquistes, la major part dels refugiats catalans en edat militar engruixiran els batallons de voluntaris o de regulars i seran destinats a la primera línia del front de guerra.El fet d'haver lluitat voluntàriament al costat de l'exèrcit franquista els conferirà –acabada la guerra– una situació de privilegi dins dels estaments de la Dictadura. Per això, de retorn a Catalunya, molts d'ells assumiran càrrecs de responsabilitat en el nou establishment franquista.

TAMAÑO DEL ARCHIVO
4,12 MB
FECHA
2015
AUTOR(A)
Jordi Rubio Coromina
NOMBRE DEL ARCHIVO
L Exode Catala De 1936 A Traves Dels Pirineus.pdf
ISBN
9788494389856
DESCARGAR LEER EN LINEA

L'èxode català de 1936 a través dels Pirineus: Amazon.co ...

Allò que ens diu Gregal del llibre Aquest llibre ens apropa a l'èxode a través dels Pirineus que es produeix a Catalunya durant l'inici de la Guerra Civil i, alhora, a les bases de la construcció del poder local durant el primer franquisme; dos elements entrelligats.

Jordi Rubió parla de "L'èxode català de 1936 a través dels ...

Editorial Gregal nos ofrece L"èxode Català de 1936 a Través Dels Pirineus en catalán, disponible en nuestra tienda desde el 01 de Agosto del 2015. Amplia tus conocimientos con este libro de ciencias humanas, perfectamente adaptado para todos los lectores por su cuidado contenido.
LIBROS RELACIONADOS